ВОТ КАК ЛУА РЕЗОРТ СТАЛ*****

A LUA Resort***** Balatonfüred új, 5 csillagos adults-only szolgáltatásokat kínáló luxusszállodája, mely az új "Szövi" Kikötő mögött létesült. A hotel 76 szobával, több mint 1000 m2-es Spa-val és high-end gasztronómiával várja a vendégeket május 16-tól.

A Balaton északi partjának első ötcsillagos felnőttbarát szállodája május 16-án nyílik meg Balatonfüreden a balatonfüredi kemping melletti területen. A Közti Zrt által tervezett és a a Paralel Bau Kft. kivitelezésében a Szabadics Zrt.  által építtetett ötcsillagos szálloda tovább emeli Balatonfüred nívóját – hangzott el az átadón.

Kontrát Károly államtitkár, a térség országgyűlési képviselője elmondta: tájba illeszkedő, elegáns épületet adtak át a mai napon. Balatonfüred egy ötcsillagos város, mely kapott egy ötcsillagos szállodát – emelte ki a képviselő.

Bóka István, Balatonfüred polgármestere kiemelte: a LUA Resort elkészülte egy komplex fejlesztés eleme. Ezek közé sorolta a balatonfüredi kemping fejlesztést, a szálloda előtt épült kikötő építését, valamint a kemping területén épülő konferenciaközpontot. A városvezető kiemelte: Balatonfürednek nagyon jó pozíciót érhet el a jövőben a konferenciaturizmus területén, amihez hozzájárulnak a magas minőségű szálláshelyek.

Horváth Péter , a Kisfaludy2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. vezérigazgatója beszédében kiemelte, az elmúlt évben rekordokat döntött a hazai turizmus, a tendencia pedig várhatóan 2022-ben is folytatódik. Kiemelte, a Balatonnál az első negyedévben már 280.000 vendéget regisztráltak, ami szintén jó eredmény. Elmondta: a vendégéjszakák emelkedéséből az egész térség profitál.

8230 Balatonfüred, Anna sétány 7. • +36300118199 • info@kekszalagport.hu