GUT GETESTET IM ERSTEN BLAUEN BAND SEINES LEBENS AM HAFEN

A Kékszalag Port volt az 54. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj hosszútávú túraverseny koordinációs központja. A Marina amellett, hogy otthont adott a vízi és parti esemény szervezői csapatának, vendéghelyekkel segítette a vitorlázókat.

Már a Kékszalagot megelőző hétvégén egymásnak adták a KékszalagPORT kilincsét a vitorlázók. A marina vezetősége amellett, hogy Európa legnagyobb és legnépszerűbb tókerülője rendezőinek és szervezőinek koordinációs bázist alakított ki, több, mint harminc vendéghelyet bocsátott a vitorlázók rendelkezésére. Ez első sorban azon túravitorlázóknak volt hatalmas segítség, akik a Balaton távolabbi pontjáról érkeztek a Tókerülő július 14-i rajtjára. 

"Nagy öröm volt azt látni, hogy a vitorlázótársaink nálunk készültek és végezték hajóikon az utolsó simításokat Európa legnagyobb tókerülőjét megelőzően, aztán nálunk pihenték ki a túraverseny fáradalmait, osztották meg egymással élményeiket. A mindenki számára nyitott beton mólószárunk is nagyon népszerű volt a Kékszalag idején, nagyon sok család, pár, baráti társaság érkezett innen csodálni a tókerülő beérkező hajóit. 

- fogalmazott Holczhauser András, a kikötőt üzemeltető Balatonfüredi Vízisport- és Szabadodőközpont ügyvezetője. Hozzátette: már a Kékszalagot megelőzően is szélesre nyitották a kikötői kapukat, hiszen a túraversenyt megelőző vasárnap tartott, fiataloknak szervezett Kékpántlikát is innen bonyolította le a Magyar Vitorlás Szövetség. A Kékszalag PORT ezen a hétvégén szívesen fogadta a gyermekeket, otthont adva nekik, valamint hajóiknak az ifjúsági versenyt megelőző időszakban. 

A nyár folyamán még számos rendezvénynek adunk otthont. Jönnek hozzánk mások mellett vitorlástáborlakó gyermekek. Sajnos az idei esztendőben még nem működünk teljes gázzal, ugyanis a parti létesítményünk csak szeptemberre készül el, de arra törekszik a Kékszalag PORT csapata, hogy a jelen infrastruktúrális adottságokkal is a lehető legjobb körülményeket biztosítsuk a hozzánk érkezőknek. 

A Kékszalag nevezésének napján pedig a kizóral magyar hajóköteleket gyártó és forgalmazó Galco Kft. érkezett a kikötőbe látványos kötélbemutatóval. 

8230 Balatonfüred, Anna sétány 7. • +36300118199 • info@kekszalagport.hu