A KÉKSZALAG PORTBAN TALÁLKOZTAK AZ EURÓPAI VITORLÁS SZÖVETSÉG KÉPVISELŐI

Az Európai Vitorlás Szövetség (Eurosaf) Balatonfüreden, a Kékszalag Portban tartotta a 27. rendes közgyűlését, ahol a résztvevők egy sor a következő évet meghatározó kérdésekről, illetve javaslatokról döntöttek.

„Fantasztikus közgyűlést rendezett a Magyar Vitorlás Szövetség Balatonfüreden, nagyszerűen megszervezték a magyar vitorlázók. Minden lényeges döntést meghoztunk és az európai vitorlázás jövője és fejlődése szempontjából fontos döntések születtek és fontos eszmecserék zajlottak”

– értékelt az Eurosaf igazgatóságának elnöke, José Pla. 

„Elsősorban is köszönetet kell mondanom a szervezőknek, nagyszerű meetinget rendeztek itt Balatonfüreden. A küldöttgyűlés fontos munkát végzett, és a World Sailing szeretné folytatni a vitorlázás fejlesztése terén a közös munkát az Eurosaffal, hiszen a kommunikáció és a csapatmunka egyre fontosabb”

– mondta a közgyűlést követően Quanhai Li, a World Sailing elnöke. 

A találkozón egyebek mellett  új hajóosztályok, köztük a 69F osztály támogatásáról döntöttek, valamint szintúgy az eSailing mellé is odaálltak. Bejelentették a Eurosaf Mixed Offshore European Championship (EMOEC) nyílt pályázatát is, valamint hangsúlyozták a fenntarthatóság és a víz védelmének fontosságát. 

A résztvevők a négy napos rendezvény keretében megismerték Balatonfüred látványosságait, a helyi gasztronómiát, valamint megismerkedtek a Kékszalag PORT-tal és annak szolgáltatásaival. Záró napon pedig a  két híres klasszikus a Nemere II valamint a Sirocco fedélzetén ismerkedhettek meg a Balaton szépségével. 

8230 Balatonfüred, Anna sétány 7. • +36300118199 • info@kekszalagport.hu