A BERUHÁZÁSRÓL


A projekt célja a Balatonon a turisztikai célú túravitorlázás átfogó fejlesztése mellett a különféle járásmódok (túrakenuzás, kerékpározás, természetjárás, túravitorlázás és lovaglás) összekapcsolásával közös megállóhelyek hálózattá alakítása. Ez a forma lehetővé teszi a turisták számára a turizmus kedvelt célállomásainak bármely járásmód gyakorlása általi elérését, valamint a túravitorlázás távlati koncepciójának is integrált részévé válik. A kikötői rész a parti infrastruktúrával együtt képes kiszolgálni a Magyar Vitorlás Szövetség és a Magyar Kajak-Kenu Szövetség céljait. A balatonfüredi, központi létesítmény számára Balatonfüred Város Önkormányzata biztosított helyet, a Balatonfüredi Camping területén, cca. 1.2 ha területen. 

Az MVSZ célja az, hogy a már régebben a túravitorlázás mellett elkötelezettek és az újabb vitorlázók ne különüljenek el egymástól, még akkor sem, ha az utóbbiak elsődleges célja az ország turisztikai célpontjainak meglátogatása, és ennek során kerülnek kapcsolatba a túravitorlázással. Ez majd segíti az új vitorlázó közönséget a beilleszkedésben. Azaz, igazodási pontként a Szövetség ad minőségbiztosítást - Kék Csillag (egységes) Kikötőminősíési rendszer - és szervezési, hozzáférési segítséget a turizmus és kapcsolódó szolgáltatások területén (kikötők, hajó- és felszerelés-bérlés). A program fejlesztései által nemcsak a látogatók száma és a költések összege nő, hanem a szezonális ingadozásokat nivelláljuk, a szezon hosszát az egyéb turisztikai attrakciók kínálatával megnöveljük.

Az MKKSZ mint a magyar kajak-kenu világának átfogó, civil szervezete, az elmúlt 10 évben jelentős szolgáltatásfejlesztést valósított meg a vízi sportok terén. Az MKKSZ 2012-ben elfogadott sportágfejlesztési stratégiájában kiemelt fejlesztési feladatként jelenik meg az aktív turisztikával összefüggő szolgáltatások fejlesztése és a szabadidős rendezvények szervezése. Az MKKSZ stratégiájában meghatározott célok illeszkednek a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP)  7.1.2-15-2016-00013 - Aktív turisztikai hálózatok infrastruktúrájának” című felhívásának célkitűzéseihez, valamint a 1184/2013 (IV.9) Korm. határozat prioritásaihoz. Az aktív turisztikai hálózatfejlesztési program keretében a Dunán, a Velencei- tavon, a Balatonon, a Tiszán és a Körös folyókon kívánunk vízitúra megállóhely-hálózatot fejleszteni. 

A több megye határán átívelő fejlesztések megvalósítása jellemzi a Balatonon létrejövő vízi-turisztikai fejlesztést. A Közép-dunántúli, Nyugat-dunántúli és Dél-dunántúli régiókat (Zala, Vas, Somogy megyét) érintő projektelemekkel, szolgáltatásokkal képez egységes hálózatot, így jöhet létre piacképes kínálat.

A beruházás célja minél több látogató számára elérhetővé tenni a vízisportokkal való megismerkedés lehetőségét, ezért a KékszalagPORT-on kívül  számos közeli kikötőben, sportklubban lehetőség van a vízisporteszközök kipróbálására, bérlésére. Ezen igényt a látogatást megelőző legkevesebb 14 nappal az info@kekszalagport.hu email-címen jelezhetik a látogatók!

8230 Balatonfüred, Anna sétány 7. • +36300118199 • info@kekszalagport.hu