GO Boating - Ellepték az általános és középiskolások a kikötőt

Közel kétszázötven, a Balaton térségében élő általános és középiskolás diák ismerkedhetett meg a vitorlás sporttal Balatonfüreden, a Kékszalag PORT kikötőben, a GO Boating napok keretében.

A 2024-es tanév utolsó hetében GO Boating elnevezéssel ingyenes vitorlás nyílt napot szervezett a Magyar Vitorlás Akadémia, együttműködésben a Kékszalag PORT kikötővel. A programra a szervezők a Balaton térségében működő általános iskolák tanulóit, valamint a térség középiskolás diákjait hívták. 

Három nap alatt, mintegy 250 tanuló érkezett Balatonfüredre, köztük a tapolcai Batsányi János Gimnázium és Kollégium diákjai, a felsőörsi Malomvölgy Általános Iskola, a veszprémi Báthory István Sportiskolai Általános Iskola tanulói, valamint a Balatonfüred Kézilabda Akadémia növendékei és a Veszprémi Egyetemi SC U17 női futsal csapat tagjai. 

A résztvevők betekintést nyerhettek egyebek mellett a hazai hajózás történetébe, hallhattak a Kékszalag tókerülő múltjáról és jelenéről, valamint megismerhették a nemzetközi vitorlássikereket. A nap folyamán bepillanthattak a Kékszalag PORT működésébe, mindennapjaiba. A program csúcspontja a vízreszállás volt, többféle vitorlással, köztük katamaránokkal szelték a hullámokat. 

„Nagy öröm volt azt látni, hogy a fiatalok amellett, hogy hatalmas élvezettel szálltak vízre és élvezték a szél víz kettősét, érdeklődve figyeltek akkor is, a Kékszalag történetéről, vagy éppen a vitorlázás nagyjairól, hovatovább a nemzetközi eredményekről és olimpikonjainkról meséltünk nekik.”

-fogalmazott Szépvölgyi István, a szervező Magyar Vitorlás Akadémia vezetője.  


„Az idei esztendőben a Magyar Vitorlás Szövetség GO Boating szakmai programját a Magyar Vitorlás Akadémia csapata a Kékszalag PORT-tal közösen valósította meg. Én úgy látom a küldetésünk sikerült, hiszen mosolygós arcokkal távoztak a fiatalok a kikötőnkből.  Remélem, hogy mihamarabb viszontláthatjuk őket nálunk, vagy vitorlástáborokban, később pedig akár nemzetközi versenyeken.”

-mondta el Holczhauser András a Kékszalag PORT vezetője, a Magyar Vitorlás Szövetség főtitkára. 

A program során a diákokat hazai utánpótlásversenyzőink, valamint edzőink tanították a vízen, akik a balatonalmádi Katamarán Suliból, valamint a káptalanfüredi Vitorlázó Gyermekekért Egyesülettől érkeztek a három napra. 

8230 Balatonfüred, Anna sétány 7. • +36300118199 • info@kekszalagport.hu