A Kékszalag PORT ad otthont az idei utolsó balatoni kishajós ranglistaversenynek

A második októberi hétvégén rendezi az Alba Regia SC az idei szezon utolsó kishajós ranglistaversenyét, az Építők Kupát idén is a balatonfüredi Kékszalag Portban. A kilenc futamos versenyt két osztály, a finnesek és az ILCA osztályokban versenyzői számára írták ki.

Változatos időjárás várható az idei szezon utolsó kishajós ranglistaversenyén, az október 11-13-i Építők Kupán, az előrejelzések ugyanis a verseny első napjára kifejezetten erős, 20 csomó körüli északi-északnyugati, majd gyengébb déli-délnyugati áramlásokról szólnak. A rendező Alba Regia SC rendhagyó módon a balatonfüredi Kékszalag Portba vitte a hagyományosan Agárdon lebonyolított regattát – ebben szerepet játszottak a Velencei-tó vízszintjének jelentős mértékű ingadozásai is.

A versenyt a finn és az ILCA osztályok számára írta ki a szervező klub, s mindegyik osztály idei ranglistájába is beleszámít. A kilenc futamot trapéz pályán teljesítik a versenyzők, ez a finnesek számára lehet kevésbé megszokott, ők általában up & down pályán versenyeznek

8230 Balatonfüred, Anna sétány 7. • +36300118199 • info@kekszalagport.hu