Szombaton kiderül ki nyeri a Pénteki regatták Friday League döntőjét

A Szövetségi Kapitányok irányításával májusban elindított “friday league” sorozatban a legtehetségesebb hazai utánpótlás vitorlázók vesznek részt, meghívásos alapon. A regattákon résztvevőknek 2024. 10. 19-én szombaton rendeznek döntőt, ahol komoly pénzjutalom jár a legjobbaknak.

A fiatal versenyzőket a szövetségi kapitányok szervezett edzőtáborok során választották ki, s a nyár folyamán egy komoly szakmai szempontok által összeállított programsorozaton kellett részt venniük. A versenyzőknek csapatot kellett alkotni, akikkel végig versenyzik az évadot, mégpedig a tavasszal beszerzett,  továbbfejlesztett Flaar 18-as (Flaar 18 SE) vitorlásokkal, melyeket a Flaar műhellyel közösen módosítottak annak érdekében hogy minél jobban megfeleljen a liga kitűzött céljainak.

Az év végi értékelésnél minden vitorlázott futam eredménye számít és az összes futam 50%-át ki lehet ejteni, így azoknak a csapatoknak is van esélye a győzelemre, akik nem tudtak minden alkalommal részt venni.

A döntőre az edzések helyszínéül szolgáló Kékszalag PORT-ban kerül sor október 19-én szombaton.  A verseny kvalifikációs-, elődöntő- és döntő futamokból áll. A döntő futamok győztese az az egység, amely három döntő futamot megnyert. A további helyezések az addig levitorlázott döntő futamok összetett eredménye alapján alakulnak ki a kvalifikációs és elődöntőben szerzett pontok nem számítanak bele a döntő futamok végeredményébe.

Az 1-3 helyezett egységek a verseny névadó szponzora, a CARNET jóvoltából összesen 1.000.000 forint pénzdíjazásban részesülnek. Az első helyezett az összeg ötven, míg a második helyezett a harminc, a harmadik helyezett pedig a húsz százalékát viheti haza. 

A liga célja, hogy a versenyzők új készségekre tegyenek szert, megtanuljanak csapatban dolgozni, egymástól tanulni és kialakuljon egy nemzeti ifjúsági válogatott.


8230 Balatonfüred, Anna sétány 7. • +36300118199 • info@kekszalagport.hu