PIRKADAT PART-I - AKTÍV CSALÁDI NAP, GYERMEKPROGRAMOK, KÉZMŰVES VÁSÁR A KIKÖTŐBEN

Április 1-én Pirkadat Part-i elnevezéssel családi napot és helyi valamint környékbeli kézművesek bevonásával vásárt rendeznek Balatonfüreden, a Kékszalag PORT-ban. A rendezők az ingyenesen látogatható eseményen a vitorlássport népszerűsítése mellett több, a gyermekeknek szóló programmal készülnek.

A húsvét ünnepkört megelőző szombaton felrázzák a parti életet Balatonfüreden, a Kékszalag PORT-ban.  Április elsején, az Pirkadat Parti-n a vitorlázáshoz kapcsolódó programokkal, tavaszi vásárral, étel és italkülönlegességekkel, családi és gyerekprogramokkal, zenével és fantasztikus kikötői hangulattal vetheti bele magát mindenki a tavaszi zsongásba. 

A szervezők akárcsak a tavaly decemberben megrendezett I. Kékszalag PORT adventi vásár esetében balatonfüredi és környékbeli kézműves árusokat és gasztronómiai szolgáltatókat hívtak meg az eseményre. Külön hangsúlyt fektetnek a legfiatalabbakra. 

„Szeretnénk közösen megünnepelni a balatonfürediekkel, környékbéliekkel, valamint a térségbe látogatókkal, hogy megérkezett a tavasz, éppen ezért neveztük el a rendezvényt Pirkadat Part-i-nak. Nem csupán kézműves vásárral készülünk, hanem a legfiatalabbak kipróbálhatják szimulátoron a vitorlázás fogásait, megtanulhatnak csomót kötni, sőt délután izgalmas pecsétgyűjtő játékban is részt vehetnek, ahol a legügyesebbeket díjazzuk. A napot pedig egy délutáni koncerttel a Füred Dixieland Band-ből ismert Szász Dávid és zenekara zárja majd.”

-fogalmazott Szépvölgyi István, a Magyar Vitorlás Akadémia ügyvezetője. 

Holczhauser András, a Kékszalag PORT-ot üzemeltető Balatonfüredi Vízisport- és Szabadidő Központ ügyvezetője arról beszélt, hogy szeretnék közelebb hozni a létesítmény a balatonfürediekhez, és megmutatni egyebek mellett, hogy hajót tulajdonolni kerül sok pénzbe, vízre jutni viszont nem feltétlenül. 

„Ez az első tavasz a Kékszalag PORT életében, ugyanis a teljes létesítmény 2022 őszére készült el. Örömmel látom, hogy egyre jobban népesül be a kikötő,  és nem csak a hajótulajdonosokkal, hanem azokkal a látogatókkal is, akik akár csak 1-2 órára szeretnék kipróbálni a vitorlázást, vagy csak szívesen sétálnak egyet a Balaton partján. A központ az idei évben számos eseménynek ad majd otthont, köztük hazai és nemzetközi vitorlásversenynek. A mostani tavaszköszöntő rendezvény véleményem szerint méltó nyitánya lesz az idei szezonnak.”

 A Pirkadat Parti-val egy időben rendezik a tavaly decemberben debütált Füred Winter CUP versenysorozat utolsó állomását, a „Bolondok Kupáját”, és az eseményen adják majd át a sorozat abszolút győzteseinek járó díjat is. A nap zárásaként pedig 18:00-tól kedvezményes áron naplemente vitorlástúrát szerveznek Tihany érintésével a Hajógyári-öbölben.  

További részletek ide kattintva érhetőek el. 

8230 Balatonfüred, Anna sétány 7. • +36300118199 • info@kekszalagport.hu