TAVASZI SZEZONNYITÓT TARTOTTAK A KIKÖTŐBEN

Első alkalommal rendeztek tavaszi szezonnyitót és kézműves vásárt a Balaton legújabb kikötőjében, a Kékszalag PORT-ban. A rendezvényen külön hangsúlyt fektettek szervezők a családokra, valamint a gyermekekre, akik vitorlás pecsétgyűjtő játékok keretében ismerkedhettek meg a sportággal, és mérettették meg tudásukat. A látogatók mindeközben helyi és környékbeli kézművesek termékei közül válogathattak.

Április elsején, a húsvéti ünnepkört megelőző szombatot Pirkadat Part-i néven tavaszi szezonnyitót és kézműves vásárt tartottak Balatonfüreden. Már kora reggel megtelt a terület Balatonfüredről és a környékről érkezett kézművesekkel, őstermelőkkel, akik főként tavaszi különlegességekkel készültek. A kikötőbe érkezők egyebek mellett Balaton és vitorlázás ihlette kerámiákkal, ékszerekkel, festményekkel, ruhákkal találkozhattak, de nem maradhattak el a termékek sorából a kézzel festett hímestojások sem. 

Mindemellett kézműves pezsgőket, valamint helyi minőségi borokat, nem utolsó sorban helyben készült ételkülönlegességeket kóstolhattak a látogatók. 

A szervezők fontosnak tartották a legfiatalabbak bevonását, így több megállópontot kialakítva vitorlás pecsétgyűjtőgyűjtő játékot szerveztek, melyen mintegy félszáz gyermek részt is vett. A kihívások között szerepelt a vitorlásszimulátoron való helytállás, csomókötés, csónakhajtogatás, mentőmellénypróba és vitorláskvíz. A résztvevők mindegyikét a Kékszalag verseny kistestvére, az idén július 2-án megrendezésre kerülő Kékpántlika vitorlásverseny ihlette csillámtetoválással jutalmazták, a legügyesebbek között pedig Vitorlázz Itthon ajándékokat sorsoltak ki. 

„Nagyon drukkoltunk, hogy az előrejelzések ellenére szép idő legyen április 1-én szombaton. Örömmel töltött el az a sok fiatal, aki a kikötőbe érkezett, hogy részese lehessen a vitorlás életérzésnek. Bízom benne, hogy ezekkel a rendezvényekkel minél szélesebb körnek meg tudjuk mutatni a sportágat, és az ehhez kapcsolódó élményt. Ezúton szeretném megköszönni a Kékszalag PORT vezetésének, hogy helyet biztosít és társszervezőként mellé áll az efféle megmozdulásokhoz. Közös célunk, hogy a köztudatba mindinkább elültessük, hogy a Kikötőnek helyet adó terület immáron nyitott és mindenki számára látogatható, nem utolsó sorban kiváló rendezvényhelyszín.”   

-fogalmazott Szépvölgyi István, a rendezvényt szervező Magyar Vitorlás Akadémia ügyvezetője. 

Az időjárás összességében kegyes volt a szervezőkhöz, bár koradélután egy néhány perces intenzív zivatar a kikötői hangárba terelte rövid időre a látogatókat. A zivatar utáni páratlan fények, majd a balatoni naplemente látványa, a Füred Dixieland Bandből ismert Szász Dávid és zenekara a Szásztagú koncertje ugyanakkor kárpótolta a vendégeket. 

8230 Balatonfüred, Anna sétány 7. • +36300118199 • info@kekszalagport.hu