A NYÁRKÖZÉP ÉJSZAKÁJÁRA KÉSZÜL A KIKÖTŐ

Különleges programokkal készül a Szent Iván éjszakájának, más néven nyárközép éjszakájának ünnepére a Kékszalag PORT. Június 23-án egésznapos rendezvényre várják a víz, a Balaton és persze a vitorlázás iránt érdeklődő látogatókat Balatonfüred legújabb kikötőjébe.

Szent Iván éjszakájának napján nyári szezonindító rendezvényt tartanak a balatonfüredi Kékszalag PORT-ban, ahol természetesen ismét minden a víz, a Balaton és a vízenjárás körül forog majd, ezúttal még hangsúlyosabban megjelenítve a vitorlázás hazai képviselőit. A koradélután kezdődő programok között kerekasztal-beszélgetések, hajóbemutató, bor és pezsgőkülönlegességek, valamint közös kihajózás várja majd a látogatókat. A beszélgetéseken megismerkedhetnek a hazai vitorlázás nagyjaival, egykori olimpikonokkal, mások mellett Tuss Miklóssal, Gosztonyi Andrással, Wossala Györggyel és Hrehuss Györggyel.  Az érdeklődők betekintést nyerhetnek, miként zajlott egykor és miként zajlik most egy hazai verseny megrendezése.  Vendégünk lesz: Igal Csilla, Hantó István és Kőváry István.  Arról pedig, hogy milyen érzés egyedül körbe vitorlázni a Földet, Kopár István szólóvitorlázó mesél majd. 

 A látogatók a mólón hajócsodákat is láthatnak testközelből, érkezik a kikötőbe egyebek mellett a Kékszalag rekordtartó Raiffeisen 5050, vagyis Fifty-fifty, a szintén Kékszalag-győztes RSM katamarán, a klasszikusok közül pedig a Balaton egyik hercegnője, a legtöbb Kékszalagot nyert Tramontana és a Szivárvány nevű 15 yolle.    A hajókról, a Kékszalag versenyről a vitorlások kormányosai, taktikusai beszélnek majd.  

 Mindezek mellett szó lesz a balatoni vízenlét biztonságáról, a balesetek megelőzéséről. 

 „A nyárindító rendezvényünk ismét több célt szolgál. Egyfelől szeretnénk összehozni a nálunk „lakó” vitorlázóközösséget, valamint szeretnénk minél szélesebb körben betekintést nyújtani bárki számára sportágunk múltjába és mindennapjaiba. Nagy szeretettel várjuk tehát partnereink, vitorlázó barátaink, kikötőlakóink mellett mindenkit, aki érdeklődik a Balaton, valamint a vitorlázás iránt ezen a különleges éjjelt megelőző napon.”

 -fogalmazott Holczhauser András a Kékszalag PORT vezetője. 

 Az előadások után a Kékszalag PORT „lakói” látványos kihajózással készülnek Szent Iván éjjelére, egy rövid naplemente túra keretében.  Az estét pedig DJ Titz vinyl-party-ja zárja majd.   

8230 Balatonfüred, Anna sétány 7. • +36300118199 • info@kekszalagport.hu