A KÉKSZALAG PORT-BAN KÉSZÜL A HAZAI UTÁNPÓTLÁS

A 2032-es olimpiai program előkészítéseként edzőtábor-sorozatot indít a vitorlás sportág két hazai Szövetségi Kapitánya Berecz Zsombor és Ian Ainslie. A többnapos program keretében a pszichológiai és fizikai felkészülés mellett éles versenyszituációkban próbálhatják ki magukat a hazai válogatott keret tagjai, akiket Érdi Mári világbajnok vitorlázónk is meglátogat majd.

„Egyik kiemelt célunk, hogy elkezdjünk dolgozni a 2032-es Olimpiai programon. Szeretnénk ugyanis azokat a kiemelkedő fiatal vitorlázókat, akikben megvan az ambíció és a potenciál,  segíteni abban, hogy 2032-ben olimpiai éremmel térhessenek haza” 

– fogalmazott Ian Ainslie szövetségi kapitány. A program keretein belül további készségeket szerezhetnek a vitorlázók, amelyek túlmutatnak az egyes klubprogramjaik keretein.

„Mindenek előtt szeretnénk megismerkedni a fiatalokkal és szeretnénk, ha nekik is lehetőségük lenne megismerni minket. Abban az esetben, ha látszik a sikeres közös munka lehetősége, szeretnénk együttműködni a klubokkal, a szülőkkel, az edzőkkel és az osztályszövetségekkel. Ennek keretében testreszabott, hosszútávú fejlesztési tervet dolgoznánk ki a fiatalok számára, amely kiegészíti a már meglévő programjukat.”

-tette hozzá.  

Ennek az ismerkedési folyamatnak fontos állomása az edzőtáborok megtartása.

„Ezeken az alkalmakon az ismerekedésen túl lehetőségünk van felmérni a bennük rejlő lehetőségeket. 2024 tavaszán szeretnénk elkezdeni a közös munkát a 2032-es development squad-dal, amely ezen vitorlázók egy szűkebb csoportjából áll majd.”

-tette hozzá Ian Ainslie.  

Az első felmérő edzőtábor október 27-én kezdődik a Kékszalag Port-ban és október 31-ig tart majd.

„A táborban szakértők segítenek majd minket abban, hogy a vitorlázókat minél szakszerűbben mérhessük fel mind pszichológia mind fizikai szempontból. A vízen pedig különböző feladatok, versenyszituációk és futamok várják őket. Reméljük, hogy a táborban résztvevők jól érzik majd magukat, sokat tanulnak és inspirációt kapnak, hogy beteljesítsék az álmaikat.”

 November 6-án hétfőn a Kékszalag Port-ban, Berecz Zsombor és Ian Ainslie, a két hazai Szövetségi Kapitány ismerteti a válogatott munkájával kapcsolatos terveiket.

8230 Balatonfüred, Anna sétány 7. • +36300118199 • info@kekszalagport.hu