KékszalagPORT hosts the sailors of the Hungarian Championship

Az idei Országos Nagyhajós Bajnokság vitorlázói érkeztek a KékszalagPORT-ba. A kikötő vezetősége - csakúgy, mint legutóbb a Kékszalag esetében - ismét felajánlotta rendelkezésre álló kapacitását, hogy a vitorlázók itt pihenjék ki a verseny fáradalmait, valamint készüljenek a következő napra.

Már szerda délután érkeztek folyamatosan a vitorláshajók a csütörtöktől vasárnapig tartó Országos Nagyhajós Bajnokság okán Balatonfüredre. A Balaton legújabb kikötője, a KékszalagPORT ezúttal is örömmel látta azon vitorlázókat, akik távolabbi kikötőből érkeztek a városba, helyet adva nekik, hogy a rendezvény ideje alatt a marinában tölthessék az éjszakát. A KékszalagPORT egyben a rendezvényközpont is, ugyanis a szervező Magyar Vitorlás Szövetség innen bonyolítja a koordinációt, valamint az ünnepélyes díjkiosztó is itt kerül majd megrendezésre. 

Holczhauser András a kikötőt üzemeltető Balatonfüredi Vízisport és Szabadidőközpont ügyvezetője örömét fejezte ki atekintetben, hogy a kikötő nem csupán egy "hajóparkoló", hanem egyre inkább egy fontos találkozási pont a vízisportok szerelmesei, valamint az aktív időtöltésre érkező vendégek számára. 

A kezdetektől nem titkolt célunk, hogy ne csupán egy kikötő működjön a Balaton talán legszebb pontján, hanem egy közösségi élményt adhassunk azoknak, akik hozzánk érkeznek. Örömmel látom, hogy nem csupán a nálunk hajóhellyel rendelkezők, hanem a hozzánk vendégként érkezők is egyre inkább magukénak érzik a Marinát, és otthonosan mozognak benne. Szintén öröm számunkra, hogy a széles betonmólónkat, mely egyben vendéghelyeinket biztosítja, előszeretettel látogatják olyanok is, akik még nem találkoztak sportágunkkal. Bízom benne, hogy ez a látvány és a kikötői hangulat még többeket arra buzdít, hogy próbálják ki a vitorlázást. 
A kicsivel több, mint egy hónapja nyitott kikötő tehát folyamatosan telik meg élettel, a hozzá tartozó parti épület ősszel történő átadásával pedig folyamatosan egyre több funkció és szolgáltatás szolgálja majd a KékszalagPORT-ba látogató vendégeket. 

 

 


 
 
 

8230 Balatonfüred, Anna sétány 7. • +36300118199 • info@kekszalagport.hu