Jonatán Vadnai finished fourth at the Paris Olympics

A negyedik helyen zárta Vadnai Jonatán a párizsi olimpiát, ez az egyszemélyes Laser (jelenlegi nevén ILCA 7) hajóosztály valaha volt legjobb magyar eredménye. Az éremfutamot szerda délután – csaknem egy napos csúszással – elindították, ám nem sokkal később a szélviszonyok miatt félbe kellett szakítani. A megismételt rajt után újra csodálatosan versenyzett a 26 éves balatonfüredi vitorlázó, a harmadik helyen zárta az éremfutamot, ezzel az összetett versenyben előrelépett a negyedik helyre.

Az Európa-bajnoki ezüstérmes vitorlázó élete első olimpiáján végig rendkívül magabiztosan és stabilan versenyzett. Nyolc futam után a hatodik helyen jutott be a szerdai éremfutamba, ahol a több mint 40 hajóból álló mezőny 10 legjobbja csatázhatott egymással a dupla pontokért. Ahogy az várható volt, gyenge szélben kezdődött a verseny, ehhez Vadnai Jonatán – például a Balatonon szerzett tapasztalatai segítségével – jól alkalmazkodott, nagyszerűen rajtolt és sokáig az élen haladt. A második pályajel előtt felborult, így visszaesett, de szerencsére nem sokkal később tovább gyengült és fordult a szél, így félbeszakították a versenyt.

A megismételt futamban ismét igazolta Vadnai Jonatán, hogy kiváló formában van, és ismét ő rajtolt a legjobban, majd végül a harmadik helyen ért célba, ezzel rendkívül szoros versenyben a negyedik lett összetettben.

Hatodikként kezdtem az éremfutamot, de inkább csak matematikai esélyem volt az éremszerzésre. Így, hogy azért két hajóval is lemaradtam róla, kicsit könnyebb. Úgy tekintem, hogy megnyertem ezt a negyedik helyet, nem lemaradtam az éremről"
- fogalmazott Vadnai.

A 26 éves versenyző a Berecz Zsombor tokiói ezüstje és a Detre testvérek moszkvai bronza után a magyar vitorlázás legjobb olimpiai eredményét érte el a párizsi játékokon.

8230 Balatonfüred, Anna sétány 7. • +36300118199 • info@kekszalagport.hu