The "shamans" ran amok in the Blue Ribbon PORT

Berecz Zsombor olimpiai ezüstérmesünk hívta össze a legjobb magyar vitorlázókból álló SSL Team Hungary csapatot, ami selejtezőjében harmadik helyen jutott be az SSL Gold Cup novemberi döntőjébe. A felkészülés, SSL Cup edzések Ian Ainslie vezetésével gyönyörű tavunknál zajlottak a Kékszalag PORT-ban szeptember 22-28. között. A srácok a "sámánok erejével" végezték a munkát a magyar srácok és elemezték ki minden részletét a versenyszituációknak és a hajón zajló munkának.

A vitorlázás Nemzetek Ligájának novemberi fináléja egy nagyon rangos összecsapás lesz Bahreinben, ahova minden ország az olimpikon és világbajnoki helyezett profikból rakta össze nemzeti csapatát. A SSL Team Hungary vitorlázói  a döntőn is szereplő hajótípussal, az egyébként szintén magyar gyártású RC44 Nr.1 -nal gyakoroltak a Kékszalag PORT előtti vízterületen.  Az edzések végig nagyon koncentráltak voltak, az egy hét során pedig folyamatos volt  minden részlet, mozdulatsor, taktika tökéletesítése. 

Nagy erők lobbantak fel a Tihanyi-félsziget körül, a csörlőkarokon peregtek a sámán dobok - Berecz Zsombor munkaképessége és szellemisége már az első napon egységbe kovácsolt minden résztvevőt.

"Nagyon intenzív napokon vagyunk túl, hatalmas örömmel tölt el, hogy összehozhattuk ezt az egy hetet csapattal. Kiváló helyszín volt minderre a KékszalagPORT, ami bázist nyújtott az SSL Team Hungary-nak. Itt elemeztük a tapasztalatokat és persze készültünk fel az újabb kihívásokra" 

- fogalmazott portálunknak Berecz Zsombor olimpikon. 

A frissen OB nyertes  Borda Levente és Tóth Attila is részt vehettek a munkában megfigyelőként, ami nekik hatalmas tanulási lehetőséget jelentett.  

8230 Balatonfüred, Anna sétány 7. • +36300118199 • info@kekszalagport.hu